Título: Study to support the retrospective evaluation of legislation related to the irradiation of food and food ingredients: final report
Resumen:El estudio proporciona a la Comisión Europea (Dirección General de Salud y Seguridad Alimentaria, DG SANTE) una evaluación de las directivas 1999/2/CE y 1999/3/CE que regulan la irradiación de alimentos e ingredientes alimentarios (en adelante, "las directivas"). El estudio evalúa si las directivas han cumplido sus objetivos teniendo en cuenta su pertinencia, eficacia, eficiencia y valor añadido para la UE.
Summary:The study provides the European Commission (Directorate General for Health and Food Safety, DG SANTE) with an evaluation of directives 1999/2/EC, and 1999/3/EC governing the irradiation of food and food ingredients (hereinafter ‘the directives’). The study evaluates whether the directives have met their objectives by considering their relevance, effectiveness, efficiency and EU added value.
Fecha publicación: 02-09-2021
Autor: Dirección General de Salud y Seguridad Alimentaria (Comisión Europea) , ICF
ISBN / ISSN: 978-92-76-37808-2
Link: https://bit.ly/3AAvceF
Palabras clave: aproximación de legislaciones , directiva (UE) , etiquetado , informe , irradiación , norma alimentaria , norma de comercialización , política alimentaria , producto alimenticio , producto irradiado , seguridad de los alimentos
Keywords: approximation of laws , directive (EU) , food policy , food safety , food standard , foodstuff , irradiated product , irradiation , labelling , marketing standard , report