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CDE Almería – Centro de Documentación Europea – Universidad de Almería

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Determination of the mass fraction of nine selected elements in a food simulant solution: proficiency testing report FCM-20/02 (Part 2)

Inicio » Fichas » Fondo Digital » Salud » Nutrición » Determination of the mass fraction of nine selected elements in a food simulant solution: proficiency testing report FCM-20/02 (Part 2)

14/10/2021

Título: Determination of the mass fraction of nine selected elements in a food simulant solution: proficiency testing report FCM-20/02 (Part 2)
Resumen:El Laboratorio de Referencia de la Unión Europea para Materiales en Contacto con Alimentos (EURL-FCM) organizó una ronda de pruebas de aptitud "FCM-20/02 (Parte 2)" para la determinación de la fracción de masa de nueve elementos seleccionados (arsénico, As; cadmio, Cd; cromo, Cr; europio, Eu; gadolinio, Ga; lantano, La; mercurio, Hg; plomo, Pb; y terbio, Tb) en una solución de simulante alimentario B (ácido acético al 3% p/v).
Summary:The European Union Reference Laboratory for Food Contact Materials (EURL-FCM) organised a proficiency test round “FCM-20/02 (Part 2)” for the determination of the mass fraction of nine selected elements (arsenic, As; cadmium, Cd; chromium, Cr; europium, Eu; gadolinium, Ga; lanthanum, La; mercury, Hg; lead, Pb; and terbium, Tb) in a food simulant B solution (3 % w/v acetic acid).
Fecha publicación: 02-09-2021
Autor: Centro Común de Investigación (Comisión Europea); Van Britsom, Gert ; Cordeiro, Fernando ; Snell, James ; Hoekstra, Eddo ; Robouch, Piotr ; Cizek-Stroh, Aneta
ISBN / ISSN: 978-92-76-41050-8 / 1831-9424
Link: https://bit.ly/3aBJpNH
Palabras clave: contaminación de los alimentos , informe de investigación , investigación científica , materia plástica , producto alimenticio , seguridad de los alimentos
Keywords: food contamination , food safety , foodstuff , plastics , research report , scientific research

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04120 – Ctra. Sacramento s/n.
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Teléfono: (+34) 950 015266

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