Título: Analytical approach for checking the compliance of fats and oils against the regulated limit for industrial trans fatty acids (Commission Regulation (EU) 2019/649)
Resumen:Este documento describe un flujo de trabajo para estimar la cantidad de ácidos grasos trans industriales (AGT) en productos alimentarios que contienen mezclas de aceites parcialmente hidrogenados y grasas de rumiantes (grasa láctea o sebo de vacuno). El flujo de trabajo requiere la determinación de las relaciones de masa (g/100 g de grasa) del ácido butírico y de los ácidos grasos trans totales (AGT) mediante un método normalizado (ISO 16958:2015 IDF 231:2015).
Summary:This document describes a workflow to estimate the amount of industrial trans fatty acids (iTFA) in food products containing mixtures of partially hydrogenated oils and ruminant fats (dairy fat or beef tallow). The workflow requires the determination of the mass ratios (g/100 g fat) of butyric acid and total trans fatty acids (TFA) by a standardised method (ISO 16958:2015 IDF 231:2015).
Fecha publicación: 19-11-2021
Autor: Centro Común de Investigación (Comisión Europea); Wenzl, T ; Ulberth, F
ISBN / ISSN: 978-92-76-40304-3 / 1831-9424
Link: https://bit.ly/3I7DNdK
Palabras clave: alimentación humana , autorización de venta , grasa alimenticia , informe de investigación , inspección de alimentos , protección del consumidor , reglamento (UE) , seguridad de los alimentos , ácido orgánico
Keywords: consumer protection , food fat , food inspection , food safety , human nutrition , market approval , organic acid , regulation (EU) , research report